Aktivity spojené s jemnou motirikou, taky vzdělávání a tvůrčí samostatná hra - k tomu všemu jsou vhodným prostředkem figurky Safari Ltd. S autentickými zvířátky a postavičkami od Safari Ltd. se dá vymyslet spousta aktivit pro malé i větší děti. Děti si s nimi nejen pohrají, ale taky se vzdělávají a naučí se něco nového, jsou vhodné pro děti školkového věku, ale taky pro mladší školáky

Hlavní předností figurek Safari Ltd. je jejich autentičnost, figurky se snaží co nejvíce kopírovat skutečnost, jsou ručně malované, každá figurka má na druhé straně (většinou na bříšku) anglický název - což je velký pomocník, sama jsme si lámala hlavu, jak se která postavička ve skutečnosti jmenuje.

 

Figurky jsou v tubách tematicky rozděleny např. podle druhu (Hmyz, Dinosauři, Víly, ...), podle výskytu (Oceán, Na statku, Arktida, Vesmír, ...), nebo specifické tuby (Fosílie, Stavby světa, Lidské orgány, Květiny...). Je z čeho vybírat, každý si najde své blízké téma.

Jak jsme si hrály my? 

1) Volná hra venku i doma

Figurky jsou vhodné na sensory play do jakéhokoliv prostředí uvnitř i venku. Hru přivedou k dokonalosti různé přírodniny (voda, tráva, písek, hlína, aj.). Při hře doma pro nás byl ideální tác TUFF TRAY. 

2) Kombinace s jinými hračkami

Ke hře s figurkami ze využít hračky a stavebnice, které bezpěčně najde každý doma. 

  • Domečky ze stavebnic: Tuba s vílami si přímo volá pro vytváření různých domečků a zámků. U nás to byly: magnetická stavebnice Connetix, kostky se zrcadly TickIt, duhové kamínky Pebbles, duha Goki.

  • Šátek: Tato jednoduchá pomůcka, kterou taky najdete doma, nebo ji lze koupit, skvěle nastartuje hru s figurkami. 

  • Modelína: Modelína může sloužit jako prostředek k obtištění figurky (lze krásně pozorovat obtištěné detaily figurek v modelíně), nebo jako podklad pro tvorbu nějakého prostředí s figurkami. 

3) Třídění podle nějakého prvku

Zvířata, která létají, žijí ve vodě, žijí na souši, žijí na souši i ve vodě...

4) Hedání a přiřazování v knihách, encyklopediích

K této činnosti dobře poslouží obrázková hledací kniha Rok v lese, kde můžeme sledovat zvířata a  proměny lesa v průběhu jednoho kalendářního roku. 

Danča a Rozálka