-10% s kódem STEHUJEME , neplatí pro Grapat, Mámy v rejži, B-box, Stapelstein a akční zboží.

Špetkový úchop je prostředek při osvojování si správného držení tužky při kreslení, malování, ale hlavně psaní. Některé děti mohou drzet tužku tímto způsobem hned, jiné si ho osvojují déle, což je v pořádku, mají čas až do 5 let. Ovšem ještě před tím, než dětem nabídneme pastelku, můžeme jim nabídnout tyto kytičkové voskovky, díky kterým mohou správný úchop trénovat už od začátku. Jsou vhodné pro děti od 18 měsíců, můžeme je nabízet ale už v momentě, kdy děti projeví zájem o první kreslení.

Kytičkové voskovky Djeco obsahují 12 barev a jsou uloženy v praktickém balení, voskovky mohou být dětem neustále k dispozici na stole a každá voskovka má své místo, což nám usnadňuje jejich úklid a skladování.

Některé barvy jsou syté, jiné méně. Když se někdy Jasmínka rozmáchne po stole, jdou hezky umýt. 

Voskovky už od prvního momentu pomáhají při osvojení správného úchopu. Kytičku totiž ani nijak jinak vzít nejde. Voskovky se dětem dobře drží a mají při kreslení uvolněnou ruku. Ideální je dát děte velký arch papíru na zem. Pokud kreslicí podklad nedrží, můžeme jej přilepit, aby neklouzal. 

Jasmínku nejvíce bavilo kytičky skládat zpátky do obalu, lze je taky skládat na sebe, nebo s nimi o sebe ťukat. Všechny tyto činnosti podporují rozvoj jemné motoriky, což je další cesta ke správnému úchopu. 

Později mohou kytičky posloužit k určování barev a jejich odstínů. („Najdi všechny modré voskovky, najdi všechny zelené voskovky. Který odstín je tmavý?“; „Poskládej kytičku z modrých a růžových barev, přidej černou.“)

Danča a Jasmínka