Barevných duh lze koupit mnoho druhů, hračka tohoto typu nabízí prostor pro kreativitu a představivost. Na první pohled se jedná o jednoduchou stavebnici, která ale nabízí mnoho možností využití, zaujme různé věkové kategorie, kluky i holky, navíc je také velmi hezká jako dekorace v pokojíčku.

V dnešním článku si blíže představíme dřevěnou duhu od německého výrobce dřevěných hraček Goki.

Duha se skládá z 11 dřevěných dílků v pestrých barvách. Povrch dílků není lakovaný, což umožňuje jejich skládání na sebe a dílky tak nesklouznou.

 

 

Jak jsme si hrály my?

  • Jednoduché skládání s nejmenšími

Začaly jsme skládáním duhy od nejmenšího dílku po největší. Rozálka dílky ráda otáčela a houpala je, nebo skládala na sebe. Lze stavit jednoduché komíny, tunely ,obrazce, …

 

 

 

 

  • Skládání složitějších konstrukcí

Brzy děti jistě začnou skládat složitější konstrukce. Většinou se může jednat o variace komínů, tunelů i jiných tvarů. My jsme si s Rozálkou oblíbily kolečka, která se mohou rozhoupat.

  • Skládání obrázků

Další možností je skládat z díků různé obrázky. Skvělým způsobem se tak podněcuje představivost ruku v ruce s kreativitou.

  • Kombinace s jinými hračkami

Díky pestrým barvám a své jednoduchosti, se duha skvěle kombinuje s jinými hračkami. My jsme použily víly od Safari Ltd. A vytvořily jim domečky. Barevně nám taky ladily duhové oblázky rainbow pebles.

 

  • Samostatné hraní dětí

Velmi cenné je taky samostatné hraní dětí. Rozálka si z duhy vytvořila překážkovou dráhu, jindy jsme měli duhou vyzdobený obývák.

 

Danča a Rozálka