-10% s kódem STEHUJEME , neplatí pro Grapat, Mámy v rejži, B-box, Stapelstein a akční zboží.

Inteligentní magnetická stavebnice SmartMax je hračka, která učí děti novým dovednostem. Jednotlivé díly jsou velké a robustní, takže s nimi mohou lehce manipulovat i malé děti. Snadno se propojí jedním kliknutím. Díky tomu je stavebnice vhodná už od dvou let. U nás byla dárkem právě k druhým narozeninám. Od té doby uplynul více než rok a autíčka jsou pořád jedna z nejoblíbenějších hraček.

Jelikož jsou vyrobeny opravdu kvalitně a zároveň jsou plastové, bereme si je často na hraní ven na zahradu. I když se ušpiní, je snadné je umýt a vydrží opravdu hodně. Tentokrát jsme si je propůjčili pro senzorické (neboli smyslové) hraní. Senzorické hraní zařazujeme do našich aktivit poměrně často. Jedná se o typ hraní, které aktivuje smysly dítěte. V našem případě stimuluje hmat a zrak. Dochází tedy k rozvoji jemné a hrubé motoriky, podpoře soustředění, rozvoji kreativity a fantazie.

Při senzorickém hraní nejraději používám vločky a barevnou rýži. Každá tato potravina má jinou strukturu a s každou se jinak pracuje. Rýži navíc vždycky barvíme. Užijeme si spoustu zábavy už při její výrobě. Pokud se inspirujete a budete si ji chtít vyrobit, návod je jednoduchý. Na jeden hrníček rýže přidejte dvě kapky potravinářského barviva a lžíci octu. Pořádně promíchat, vysypat na plech a nechat vysušit. Já dávám rýži na chvíli na nízký stupeň do trouby. Správně vysušená rýže je hezky sypká a nebarví. Odvážnější maminky mohou zapojit do hry i želé. Používám klasické dortové želé a připravuji dle návodu. To ale narozdíl od rýže barví :-)

           

Pokud dítěti vytvoříte senzorickou hru, prohloubíte v něm chuť experimentovat. Rozvíjíte u něj jeho kreativitu a pomáháte mu zpracovávat jeho nahromaděné emoce. Přidejte mu do hry přírodniny, mističky nebo lžičku. Uvidíte, že obyčejná lžička protáhne danou hru o několik minut. Dítě s její pomocí bude nabírat rýži a bude pozorovat, jak se sype do kelímku. 

           

Tuto konkrétní vytvořenou senzorickou hru doporučuji pro dítě od tří let. Jelikož si hraje s malými částmi, hrozí riziko vdechnutí. V každém případě mějte jeho hraní z povzdálí pod kontrolou. Pro mladší dítě nebo mladšího sourozence můžete zkusit venku vytvořit závodní dráhu. Postačila nám k tomu obyčejná křída. Autíčka jsme postavili na start a nakreslili několik tvarů dráhy. Když už byla zima, přenesli jsme si dráhu dovnitř. Tentokrát jsme ji vytvořili díky zbytku vánočního balícího papíru a barev. 

     

Posledním bodem našeho víkendového hraní bylo zaprášená autíčka pořádně prohnat myčkou. Myčku jsem vytvořila asi během 5 minut, ale zábava s ní se protáhla na hodinu. Během této "volné" hodiny můžete zatím uklidit vysypanou rýži :-)

      

Pokud jste doposud váhali s pořízením této stavebnice, věřím, že Vám můj článek pomůže v rozhodování. SmartMax vozidla u nás prošla a přidáváme je tedy do nabídky e-shopu:-)

Použité produkty:

SmartMax mix vozidel

Dálnice