Samolepky a lepení jsou pro děti lákavé a patří mezi oblíbené aktivity. Tuto sadu samolepek díky znovupoužitelnému zpracování můžete používat pořád dokola. 

Samolepky jsou uloženy v pevných deskách. V prodeji jsou sady: Zvířátka, Domov, Formule, Oblečení. 

Mohou se využívat doma, na cestách v autě, při čekání na jídlo v restauraci nebo při čekání u lékaře. Sadu si oblíbila starší dcera Rozálka, když měla kolem roku a půl, teď do samolepek pomalu dorůstá i mladší Jasmínka. Samolepky zabaví obě dvě holky. Jasmínka (15 měsíců) je zatím spíše zkoumá, výhodou je, že jsou z pevného materiálu a odolají i těmto prvním dětským pokusům - netrhají se, nekrčí se. 

Rozálka si samolepky bere do postýlky, když po obědě odpočívá a nechce se jí spát, ráda popisuje, co vytvořila nebo vymýšlí příběhy. 

Pokud samolepky přestanou lepit, jednoduše je omyjte vodu, nechte chvíli zaschnout a samolepky začnou opět lepit jako na začátku.

 

Jak jsme si hrály my?

Děti nejprve zkouší vlastnosti samopelek a proces lepení, samolepky lepí na různá místa v albu pořád dokola. U nejmenších dětí jde o důležitý rozvoj jemné motiriky, soustředění, představivost. Jakmile se děti se samolepkami seznámí, můžeme řídit činnosti podle řečových dovedností dětí. Jinak budou odpovídat dvouleté děti, jinak zareagují čtyřleté děti. 

1) Popis toho, co lepím

U nejmladších dětí to budou jednoduché formulace typu: nalepím motýla. U starších dětí už se mohou objevovat přesnější věty: na levou stranu domečku nalepím motýla, který se dívá na žlutou kytku. 

2) Lepení podle zadání 

U mladších dětí to budou jednoduché pokyny: nalep žlutého ptáčka. Starším dětem můžeme dát těžší pokyny: ježek a pejsek se z loďky dívají na ptáčka a žlutou květinu. Zajímavé je, když se role vymění a dítě diktuje rodiči, co má nalepit, rozvíjí se tak slovní zásoba a schopnost přesně formulovat, co chci sdělit.

3) Jednoduché vypravování

Spolu s dítětem můžeme vymýšlet jednouché příběhy, které se k samolepkám vážou. Na rozdíl od pouhého popisu už přidáváme prvky, které z obrázků nejsou zjevné a vyprávění se tak stává zajímavější. Proč jela myška na loďce s pejskem? Kam jeli ptáčci autem? Kdo asi bydlí v domečku? 

4) Kdo dříve uklidí svou polovinu samolepek

Jak samolepky rychle uklidit na své místo? Každý má jednu polovinu alba, vyhrává ten, kdo na svou polovinu samolepky nalepí nejdříve.

Tyto znovupoužitelné samolepky jsou opravdu jedinečným počinem, nezaberou skoro žádné místo, snadno se uklízí a tak vám mohou doma dělat společnost dlouhou dobu

Danča, Rozálka a Jasmínka