Kresba je jedna z nejdůležitějších aktivit dětí předškolního věku a je součástí jejich vývoje. Dětský výtvarný projev je jedinečný a může mít mnoho podob, zároveň se kresba u každého dítěte vyvíjí v jiném tempu, což je v pořádku. Pokud děti zvládají nakreslit základní tvary, tato hra je může posunout zase jiným směrem, mohou se naučit kreslit základní tvary zvířat. Zvířata a děti jsou spojeni zvláštním poutem a snad každé dítě se pokousí o kresbu zvířat. 

Kromě radosti z kreslení zároveň dochází k rozvoji zrakového vnímání, prostorového vnímání, jemné motoriky, paměti. Sada se skládá z 24 předloh zvířátek různé obtížnosti, mazací tabulky, hadříku a fixky.

 Hra je zabalená v pevné krabici a lze ji vyžívat doma i venku. My jsme si ji brali ven na zahradu, k malování na chodníku a samozřejmě kdykoliv doma nebo na návštěvě u prarodičů. 

 

Pokud si dítě není s kresbou jisté, seďte u něj a tahy fixkou jim nejprve ukažte, pokud bude chtít. Děti jsou velmi vnímavé, učenlivé a uvidíte obrovské pokroky. 

Rozálka si ke kreslení vytáhla i fixky, které jsme pořídili v Albi. Barevnost dodá kreslení zase jiný rozměr. Albi fixky na tabulce hezky drží a jdou hezky mazat. 

Předloha hezky posloužila i při malování křídami na chodníku. Lze je opravdu využít kdykoliv a kdekoliv. 

Dále už je na dětech, co z kreslení vznikne. Tady Rozálka namalovala školku zvířátek a ostatní předměty kreslilabez předlohy. 

Rozálka si vždy oblíbí jedno zvířátko, které se kreslí pořád dokola. Hru máme doma určitě už skoro půl roku a Rozálka stále nenakreslila ještě všechna zvířátka. Hra, která hned neomrzí a určitě bude aktuální dlouhou dobu. 

Danča a Rozálka